Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesThuis Laden
Welk terugbetalingstarief voor thuislaadsessies hanteert Blossom?
Welk terugbetalingstarief voor thuislaadsessies hanteert Blossom?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Blossom betaalt de sessies aan uw thuislader terug aan een van de geldende CREG-tarieven. Dit zijn een tarieven die maandelijks variëren in functie van de schommelingen van de energieprijzen en bij de marktrealiteit blijven.

Belangrijk om te begrijpen is dat de marktprijs pas na het einde van de maand bekend is. Het is immers een maandgemiddelde voor die maand. De CREG kan dit pas na afloop van die maand publiceren. Wij kunnen dus bijvoorbeeld nooit het januaritarief toepassen op januari omdat dit tarief op dat moment nog niet bekend is.

Elke laatste vrijdag van de maand controleren we of de nieuwste boordtabel beschikbaar is en passen we het tarief aan, hetwelke dan per direct actief wordt de dag erna.

Wij werken uitsluitend met de CREG-tarieven die de gemiddelde tarieven op de markt berekenen voor een gezin met één digitale meter en een jaarverbruik van 8000 kWh. (pagina 5 van de bordtabel, onderste tabel met de naam: "huishouden met digitale teller met elektrisch voertuig met verbruik van 8.000 kWh/jaar en gemiddelde maandpiek van 7,36 kW")

Het CREG tarief is een all-in tarief, dus inclusief heffingen, taxen, BTW, netvergoedingen etc...

Was dit een antwoord op uw vraag?